The New Shining - Opnieuw een voltreffer

Ruim een jaar na hun ambitieuze dubbelaar Stripped/Full Circle is The New Shining er al weer met nieuw materiaal. De Rotterdamse groep heeft zich inmiddels bewezen als hofleverancier van prettig in het gehoor liggende gitaarrock en meer akoestische popsongs.

Lees verder

Liever geen rockartiesten

Hoewel The New Shining al een tijdje de rockscene onveilig maakt, braken de Rotterdammers vorig jaar door naar het grote publiek met de single Can't Make Up My Mind. Voor frontman Xander 'Nax' Stok de definitieve afsluting van een donkere periode in zijn leven. Wake Up Your Dreams voelt volgens de zanger dan ook als een wedergeboorte. "Ik wist niet dat ik ook vrolijke nummers kon schrijven."
Lees verder

Interview The New Shining - Over het nieuwe album Wake Up Your Dreams en hun grote doorbraak

Wake Up Your Dreams is de titel van het nieuwe album van The New Shining. Het is een perfecte fusie geworden tussen de twee kanten die we zo goed kennen van de band: de akoestische intimiteit van Stripped (2012) en de heavy rock van eerdere releases, dit keer aangevuld met een vleugje Cash. Met deze nieuwe release heeft het viertal een geheel eigen niche gecreëerd waarmee ze zich onderscheiden binnen het huidige muzieklandschap. Alles klopt nu: de stijl, de sound, de bandsamenstelling. Jaren van hard werken en doorzetten heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Cortonville spreekt met frontman en gitarist Xander 'Nax' Stok over deze nieuwe plaat en blikken ook terug naar de belangrijke doorbraak met hitsingle 'Can't Make Up My Mind' in 2012.

Lees verder

'Muziek is letterlijk mijn reden van bestaan'

Zanger en gitarist Xander (Nax) Stok van de Nederlandse rockband The New Shining heeft een moeilijk periode moeten afsluiten om bij hun vierde album Wake Up Your Dreams uit te komen. Gelukkig kon hij altijd rekenen op één ding. 'Muziek is mijn reden van bestaan, letterlijk, het is mijn lifeline. Daarom ben ik gitaar gaan spelen, daarom ben ik uiteindelijk gaan zingen, daarom ben ik liedjes gaan schrijven, en daarom ben ik er nog steeds.'

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

Rockmuziek leek een paar keren ten dode opgeschreven, maar er zijn zat liefhebbers van stevig snarenwerk om het voortbestaan te garanderen. Toch waagt The New Shining de oversteek naar een breder publiek.

Lees verder

The New Shining geeft Rotown voorproefje van nieuw album

Wake Up Your Dreams vloeit akoestisch en elektrisch samen

Een flesje honing en Jägermeister staan midden op het podium klaar. Zo kan frontman Xander 'Nax' Stok af en toe zijn stembanden bijsmeren tijdens deze belangrijke avond in de carrière van The New Shining. Na het succes van dubbelaar Stripped/Full Circle en met name de single Can't Make Up My Mind is het tijd voor de albumpresentatie van het nieuwe album Wake Up Your Dreams.

Lees verder

The New Shining Albumpresentatie 'Wake Up Your Dreams'

The New Shining rockte op 17 Oktober 2013 de Rotown tijdens hun albumpresentatie van Wake Up Your Dreams. The New Shining gaat aardig hard in de muziekwereld en laat met hun derde album zien dat je akoestische intimiteit prima kan combineren met keiharde rock.

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams (interview met Nax)

Meer dan ooit lijkt er in het Nederlandse muziekklimaat volop aandacht te zijn voor singer/songwriters en sinds lange tijd is er weer aandacht voor muziek uit het hart, voor oprechte muziek van het ‘ambachtelijke’ soort. The New Shining heeft met ‘Wake Up Your Dreams’ dat deze week wordt uitgebracht, een album opgenomen waarop zowel de akoestische intimiteit als heavy rock naadloos op elkaar aansluiten. Maar liefst zestig tracks schreef Nax, zanger, gitarist en boegbeeld van de band, waarvan er twaalf op ‘Wake Up Your Dreams’ zijn terecht gekomen. Was het vorige album vooral een terugblik op het verleden, op bovengenoemde release wordt met veel vertrouwen naar de toekomst gekeken…

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

Vorig jaar kwam met Can't Make Up My Mind de megadoorbraak voor The New Shining, de band rond zanger-gitarist Xander Stok.

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

The New Shining is een Nederlandse poprockband die het vorig jaar wist te flikken op nummer 1571 met het nummer Can’t Make Up My Mind van het akoestische album Stripped.

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

The New Shining presenteert 17 oktober hun nieuwe plaat ‘Wake Up Your Dreams’ in Rotown. Na het succes van hun vorige dubbelcd smelten akoestische intimiteit, heavy rock en een vleugje Johnny Cash nu samen op hun vierde album.

Lees verder

Interview: The New Shining

Zanger Nax van The New Shining noemt muziek de reden dat hij nog leeft. Na een zware periode maakte hij het nieuwe album Wake up your Dreams. ‘Ik wist niet dat ik ook vrolijke liedjes kon schrijven’.

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

The New Shining ken je misschien wel van de albums ‘Supernatural Showdown’ en ‘Hedges Against The Night’ waarmee ze al lieten horen wat ze in hun mars hadden. Maar eigenlijk maakten ze vorig jaar pas echt indruk met de release van hun derde plaat, het dubbelalbum ‘Stripped/Full Circle’ en het nummer ‘Can’t Make Up My Mind’. De oud-winnaar van de Serious Talent Award komt nu met een gloednieuw album, getiteld ‘Wake Up Your Dreams’.

Lees verder

The New Shining gaat voor droom

The New Shining heeft een heftige periode afgesloten met het album 'Stripped / Full Circle'. Frontman Nax deed op 17-jarige leeftijd een zelfmoordpoging en heeft toen een grote omkeer in zijn leven gemaakt. "Ik maakte er geen eind aan, ik koos voor mijn droom. Zingen." Tijdens het maken van het nieuwe album ontdekte Xander Nok dat hij deze periode nog niet had afgesloten. Wij spraken hem over het album 'Wake Up Your Dreams' dat donderdag uit komt.
Bekijk de video!

The New Shining - Wake Up Your Dreams

Het Nederlandse trio (inmiddels kwartet) The New Shining kreeg in 2012 veel lof voor het tweeluik Stripped/Full Circle. Het tweede schijfje bevatte de soepele gitaarrock die we al kenden van de eerdere albums.

Lees verder

The New Shining - Wake Up Your Dreams

The New Shining wordt al enige tijd als aanstormend talent gezien met Edison nominaties voor Beste Nieuwkomer, Beste Album en Beste Song. Ook werd de band genomineerd voor twee 3FM Awards: voor Beste Single en voor een 3FM Serious Talent Award. Het vorige album Stripped, als dubbel cd verkrijgbaar met Full Circle, werd alom geprezen. Met het uitbrengen van Wake Up Your Dreams lost zanger en songschrijver Xander Stok met zijn mannen al deze beloftes ruimschoots in. Het is een evenwichtig en sterk album geworden waarop Stok zijn gevoelens in prachtige melodieën tot uitdrukking laat komen. Met verwijzing naar de titel van het album, zijn veel songs opgekomen in dromen en op een prima manier omgezet in twaalf strakke nummers, alle tussen drie en vier minuten uitgevoerd.

Lees verder

Nieuw album The New Shining in oktober

Het nieuwe album van oud-Serious Talent The New Shining ligt op 17 oktober in de winkel.
Wake Up Your Dreams is de naam van het nieuwe album van The New Shining dat op 17 oktober tijdens de albumreleaseparty in Rotown gepresenteerd wordt.

Lees verder

The New Shining knalt er meteen in en laten niet meer los tijdens 3FM Serious Talent tour in Bibelot!

3FM Serious Talents on Tour in Bibelot: daar moeten we bij zijn, gezien de geschiedenis van deze tour die voor de derde keer plaatsvindt. Eerder waren onder andere Handsome Poets en Chef’Special te bewonderen, dus grote kans dat de acts van deze avond, Mattanja Joy Bradley en the New Shining, in de nabije toekomst Nederland omver blazen met hun talent.

Lees verder

Mooi jaar voor the New Shining kan bekroond worden met Edison

''Zolang we ons eigen ding maar kunnen doen''

Daar sta je dan, aan de rand van het water, op het punt om er een eind aan te maken. Je denkt na. Wat zou ik nog willen doen voor ik ga? Muziek maken. Die finale gitaarsolo van 'November Rain' raast door je hoofd. Je begint een band, maar het blijkt niet helemaal wat je wil. Voor het derde album duik je in 2010 de studio in en je komt uiteindelijk naar buiten met 90 nummers waaruit de dubbelaar Stripped/Full Circle ontstaat. De single 'Can't Make Up My Mind' wordt een heuse hit en dendert zelfs de top 2000 binnen. Dit alles ontgaat de media natuurlijk niet. De band wordt genomineerd voor drie prestigieuze Edison awards (beste nieuwkomer, beste album en beste song). Het verhaal van Nax en zijn band the New Shining.

Lees verder

The New Shining - Stripped / Full Circle

Deze week is het dubbelalbum ‘Stripped/Full Circle’ van de The New Shining aan de beurt. Met de combinatie van akoestische ‘Stripped’ en de elektrische ‘Full Circle’ probeert de Nederlandse rockband de cirkel naar eigen zeggen ‘rond te maken’. Is dit ze ook gelukt?

Lees verder

The New Shining - Stripped / Full Circle

Nach Ausflügen in Richtung The Cult, U2 und Coldplay auf ihren ersten beiden Alben “Supernatural Showdown” und „Hedges Against The Night“ konzentrieren sich die Holländer THE NEW SHINING auf ihrer dritten Veröffentlichung stärker auf ihre akustische und ruhige Seite. „Stripped“ heißt der erste Teil des Doppel-Albums und enthält ausschließlich stromlose Nummern, während der zweite Teil „Full Circle“ stilistisch an die Vorgänger anknüpft und neben ruhigen Momenten vor allen Dingen dann punktet, wenn melodischer Bombast mit modernem, harten Riffing und leidenschaftlichem Gesang fusioniert. Mit ´When We Collide´ hat das Trio einen 1a- Ohrwurm im Gepäck, aber auch die Ballade ´Indstead Of Me´, das knackige ´Burning Down Love´ und das eingängige, moderne ´One And The Same´ verdienen es, gehört zu werden.

The New Shining - Stripped / Full Circle

Gepubliceerd in de RifRaf in Frankrijk & Walonië: "Peu connu dans nos contrées, ce groupe hollandais cartonne dans sons pays où il est vu comme symbolisant l'avenir du heavy batave. Faut-il dans ce plébiscite la marque d'un chauvinisme déplacé? Pas vraimant, non, car si The New Shining ne révolutionne rien et n'est pas vraimant heavy (80% des titres sont des ballades pur sucre!), il affiche une veine mélodique incroyable qu'il décline avec talent sur des titres affichant un indéniable savoir-faire. Sur ce double album, on trouve plusiers morceaux imparables. Objectivement, c'est le volet électrique, 'Full Cirle', qui convaint le plus et comporte les compos les plus marquantes. 'Better off' terait pas exemple un excellent single pour les Foo Fighters, 'When We Collide' est accrocheur et radiophonique, tandis que 'Burning Down Love', 'All Bets Are Off' et 'Lay My Head Down' sont des ballades parfaites. Quand au deuxième disque acoustique, il comporte pas mal de jolies choses mais l'approche privilégoe favorise une certaine uniformité. L'ensemble est plus que méritant!"

Vertaling:
Nog weinig gehoord in ons land, maar deze Nederlandse band is een grote hit in hun eigen land, waar het wordt omarmd als dé toekomst van rockend Nederland. Is dit een misplaatst chauvinisme? Absoluut niet! Nee, want als The New Shining geen revolutie brengt, zal niets het doen. En echt zware rock is het ook niet (80% van de songs zijn mierzoete ballads!). Het geheel is het beste samen te vatten als een stromende melodische ader, en de verschillende titels duiden op talent en een onmiskenbare know-how van muziek.Op het dubbelalbum vinden we een rij onstuitbare liedjes. Objectief overtuigt het elektrische sluitstuk 'Full Cirle' het meest, daarop staan ook de meest bijzondere composities. 'Better off' zou een prima single voor de Foo Fighters zijn. 'When We Collide' is catchy en meer een radiosingle, terwijl 'Burning Down Love', 'All Bets Are Off' en 'Lay My Head Down' perfecte ballads zijn. De andere akoestische schijf bevat een verzameling aan uiteenlopende leuke liedjes, maar hier creeert de persoonlijke insteek de samenhang. Het totaal is in ieder geval meer dan het luisteren waard!

The New Shining - Stripped / Full Circle

Het gaat goed met The New Shining. De afgelopen jaren toerde het Nederlandse trio in het voorprogramma van Golden Earring. De singles waren veel te horen op zowel Radio 2 als 3. Het leverde de band veel goede pers op. The New Shining weet hoe ze zich moet profileren, maar laat met deze dubbel/cd horen dat aan dit succesverhaal toch echt goede muziek ten grondslag ligt. Zoals de titel al aangeeft, valt het album in twee delen uiteen. Stripped bevat grotendeels akoestische liedjes, waarin vooral zanger-gitarist Xander Stok zich binnenstebuiten keert. Er is afgelopen jaren veel gebeurd met hem en zijn band, wat zijn weerslag heeft gevonden in smaakvol gearrangeerde popliedjes met openhartige teksten. Full Cirle toont het bekende gezicht van The New Shining. De mix van rocksongs en –ballads klinkt zelfverzekerd, terwijl ook hier de persoonlijke teksten voor meerwaarde zogren. Het felle Tell Me Lies is zelfs een van de beste songs die The New Shining ooit op plaat zette.

The New Shining timmert verder aan de weg

Eerder dit jaar (mei) lanceerde de band The New Shining single "Can't make up my mind" en album "Stripped/ Full Circle" (zie: http://www.mega-media.nl). Inmiddels krijgt de band de nodige support bij de verschillende radiostations w.o. 3FM, Radio 2, Radio 1, 538 en ook KX Radio.

Lees verder

The New Shining - Stripped / Full Circle

Vandaag bespreekt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroekse STRIPPED/FULL CIRCLE, de nieuwe plaat van THE NEW SHINING. “Door Stripped kom je er ineens achter over welke kwaliteiten Nax beschikt: die van een goeie songschrijver.”

Lees verder

The New Shining - Stripped/Full Circle

The New Shining is een vreemde band in het vaderlandse muzieklandschap. Hun Amerikaans-georienteerde melodieuze powerrock is gemaakt voor grote podia maar de prima albums Supernatural Showdown en Hedges Against The Night deden weinig. Het trio rond zanger en songschrijver Xander Stok komt nu zelfs met een dubbel cd: Stripped is grotendeels akoestisch vormgegeven en Full Circle elektrisch. Vijfentwintig liedjes, dat is een boel informatie in dit vluchtige Spotify-tijdperk. Maar het werkt, zoals In Your Honor van de Foo Fighters werkte. Op Full Circle staan vitale rockstampers als Better Off en Burning Down Love die losjes refereren aan de Foo Fighters, Golden Earring, Life Of Agony en Amerikaanse FM rock. Toch maken ook hier meeslepende rustpunten als Return My Heart To Me de meeste indruk. Op Full Circle en vooral Stripped is Stok nadrukkelijk bezig met het verwerken van jeugdtrauma’s. De zeer smaakvol vormgegeven akoestische cd wint het dan ook op inhoud en bevat prachtsongs als Everything Changes, Can’t Make Up My Mind en Never Ending Song die stuk voor stuk worden gedragen door de bezielde zang van Stok, intens als Keith Caputo. Voor de gemiddelde OOR-lezer neigt The New Shining waarschijnlijk teveel naar stadionrock, maar op inhoudsloze bombast zul je ze niet betrappen. Stripped/Full Circle is knap werk, Foo Fighters-klanten zouden het eens moeten proberen.

The New Shining schokt Hilversumse radio wereld

RIDDERKERK - “Ik schrok van Frits Spits.” De presentator van het Radio2 programma ‘De strepen van spits’ is laaiend enthousiast over de nieuwe CD van de Ridderkerkse 3-mansgroep The New Shining. “Frits was ontroerd en vindt het een ‘sensationeel goede’ plaat.” Zanger Xander ‘Nax’ Stok vertelt dat hij met tranen in zijn ogen had gezeten toen hij dat hoorde.

Lees verder

The New Shining - Can't Make Up My Mind

Wij dachten even dat het een nieuw nummer van Racoon was, maar nee het is gewoon The New Shining. Het nummer heet " Can't Make Up My Mind".
De driemansband bestaat sinds 2006. Echt bekend werden ze met vooral veel live spelen, oa in het voorprogramma van Golden Earring.

Lees verder

Can't Make Up My Mind

voor DERDE WEEK op HIGH ROTATION @ 3FM!

Lees verder

The New Shining - Can't Make Up My Mind

Met de release van hun nieuwe dubbel CD Stripped/Full Circle (release 25 mei 2012), laat heavy rockband “The New Shining” zich van een bijzondere, nog ongekende kant zien. Op het album Stripped werden de elektrische gitaren verruild voor akoestische, de ‘wall of sound’ werd even ‘the sound of silence’.

Lees verder

The New Shining - Can't Make Up My Mind

3FM is er als de kippen bij als het gaat om nieuwe muziek. De nieuwste singles op de 3FM-playlist vind je hier.

Lees verder

De soundtrack voor een periode van The New Shining

The New Shining baarde onlangs opzien met de release van een heus dubbelalbum. 'Stripped/Full Circle' herbergt maar liefst 25 tracks. De akoestische plaat heet 'Stripped'; de elektrische 'Full Circle'. De release was voor ons reden om zanger/gitarist en songwriter Nax een aantal vragen voor te leggen.

Lees verder

Dag en Nacht (The New Shining)

Een live optreden als support act van FictionPlane was al voldoende: ik was overtuigd door de kracht van The New Shining. Hiervoor moesten we het doen met de albums Hedges Against the Night en Supranatural Showdown. Nu overtreffen ze deze meesterwerken met het album Stripped/Full Circle. Deze dubbelcd laat de Rotterdammers van hun beste kanten zien.

Lees verder

The New Shining LIVE @ 3FM bij Giel Beelen

Als bonustrack in de ochtendshow van Giel Beelen een cover door The New Shining van Lil Wayne ft. Bruno Mars, "Mirror"..!

Bekijk online de hele uitzending terug waarin The New Shining hun nieuwe single "Can't Make Up My Mind" speelt:

En via de PODcast een extra song van nieuwe electrische CD Full Circle: "Burning Down Love"..!

The New Shining - Stripped / Full Circle

Ik luister zelden naar de radio en al helemaal niet naar Radio 2 en was dan ook niet bekend met het fenomeen "De Strepen van Spits". In dit radioprogramma luistert levende legende Frits Spits naar een nieuw album en zet strepen bij de songs die hij goed vindt. Het leverde de Nederlandse band The New Shining vorige week 13 strepen op, wat op een totaal van 15 songs een zeldzaam hoge score is. Alle streepjes van Frits Spits, en de steun die de band al eerder kreeg van Giel Beelen, hebben The New Shining geen windeieren gelegd. De nieuwe cd van de band uit Rotterdam kreeg de afgelopen week enorm veel aandacht en toen de plaat een paar dagen geleden bij mij thuis op de mat plofte was ik dan ook direct nieuwsgierig.

Lees verder

PLUG IT IN 120: THE NEW SHINING

Klik hier voor de Tiplist - mei 2012 - Next Best Band (When We Collide)

The New Shining gaat alweer een tijdje mee, in de zomer van 2006 hingen de broers Xander 'Nax' en Vincent Stok samen met bevriend bassist Arjan Nijman dit naambordje boven de gevel, overigens speelde het drietal toen al zo'n 10 jaar samen. Na 2 jaar brachten ze hun debuutalbum 'Supernatural Showdown' uit. Nog geen jaar later zaten ze in Amerika om hun tweede album, 'Hedges Against The Night', op te nemen, die vervolgens in 2009 uitkwam.

Lees verder

Ein Album, dass man haben muss!******

STRIPPED/FULL CIRCLE - Das neue Album ist einfach unglaublich. Jeder Song geht direkt ins Herz.

Es ist gut zu hören, dass die Band für dieses Doppel-Album sehr viel Zeit genommen hat und mit viel Mühe und Liebe an den Liedern gearbeitet hat.
Die Texte gehen einem direkt ans Herz und die Melodien gehen einem nicht mehr aus dem Kopf – Ohrwurm pur!

Das Motto der Band: "Es muss echt sein. Not just making noise.." ist eine gehaltenes Versprechen.

Strepenmeester: The New Shining

Het komt uit Nederland, stond tot nu toe garant voor snoeiharde muziek. Maar nu... nu hebben ze de elektrische gitaren verruild voor akoestische, en met magisch resultaat. De Strepenmeester van deze week is Stripped van de band The New Shining.

Lees verder

Luister en kijk naar The New Shining

Ontdekking Giel Beelen zingt over zelfmoord

AMSTERDAM - Xander Stok was 17 en zou chirurg worden. Maar hij voelde zich niet passen in deze wereld. Op het VWO nam hij het besluit zelfmoord te plegen. „Het was geen dreigement. Ik wilde het echt doen.” De ontdekking van Giel Beelen heeft er nu een album over gemaakt.

Lees verder

Luister en kijk naar The New Shining

AMSTERDAM - AUDIO en VIDEO- Luister hier exclusief naar de single van The New Shining en bekijk als eerste de videoclips van de band.

Lees verder

The New Shining is een andere richting ingeslagen

The New Shining is een andere richting ingeslagen. Waar vroeger een muur van geluid werd opgezet speelt het Nederlandse trio nu muziek met een akoestische, ja zelfs breekbare, inslag. In de single Breaking The Spell klinkt deze verandering in ieder geval heel authentiek en doorleefd. Klasse!

RoarZine

(..) De avond wordt afgetrapt door The New Shining. Aanvankelijk zouden The Parlotones dat voor hen doen, maar om onbekende redenen zijn ze vervangen. Goed, dat is voor ons geen enkel probleem. Ondanks dat The New Shining pas in 2008 het debuutalbum uitbracht, timmeren ze al flink aan de weg. Er is al een tweede album en ze zijn geboekt geweest als supportact voor het enige concert van Golden Earring in Strijen in mei van dit jaar. Daar is zanger Nax dan ook erg trots op.

Lees verder

NEXT BEST BAND: THE NEW SHINING

Een paar weken terug stond deze band in het voorprogramma van de Golden Earring in Ahoy, Rotterdam. Ze maken heftige rock met harmonieuze melodieën. Toch schuwen ze de intimiteit van muziek niet, want ze zijn momenteel bezig met de opnames van een akoestische plaat. Tijd om eens wat meer over deze harde werkers te weten te komen!

Lees verder

Mothers Finest – W2 (Den Bosch)

Baby Love van Mothers Finest, hun grote doorbraak in 1977 en hun bekendste nummer, wie kent het niet? Toen deze band in het programma van de W2 opgenomen werd, hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen om te besluiten dat deze band aan mijn lijstje met “live meegemaakte artiesten” toegevoegd diende te worden. Wellicht een beetje laat, want de band timmert al meer dan 35 jaar aan de weg, aan de andere kant: beter laat dan nooit!

Lees verder

THE NEW SHINING - SUPPORTING THE GOLDEN EARRING

On this very cold Saturday night Dutch most famous and oldest rockband Golden Earring turned on the heat in a very crowded Rodahal in Kerkrade for their 'Last Blast Of The Decade'. They were supported by The New Shining, an alternative rock band also from the Netherlands. This 3-piece warmed up the audience well. Thanx to Jac Houben for the Golden Earring pics. Click below on "Read More" or scroll down for an exclusive report.

Lees verder

THE NEW SHINING - HEDGES AGAINST THE NIGHT

Op 12 december staat The New Shining uit Rotterdam eerst in het voorprogramma van Golden Earring om later die avond in de finale van de Grote Prijs aan te treden. Het zegt alles over dit powertrio. Ze zijn gretig, ambitieus en kunnen bij een divers publiek een potje breken.

Lees verder

THE NEW SHINING - HEDGES AGAINST THE NIGHT

The New Shining are a three-piece band from Rotterdam, Netherlands. Formed in the summer of 2006, they consist of Nax (vocals and guitar), Vince (drums) and R (bass and backing vocals). Their first album, Supernatural Showdown was released in 2008 and carried some fantastic rock songs, helped along by a maudlin cover of the Nine Inch Nails' Hurt. They've been touring almost constantly since it's release, mainly supporting fellow Dutch rockers Golden Earring. "Hedges against the Night" is their follow up album to Supernatural Showdown, and a spiffing piece of work it is too with the evocative title borrowed from a line in the Stephen King book, Duma.

Lees verder

THE NEW SHINING - 'HEDGES AGAINST THE NIGHT'

Schon mit ihrem 2008 veröffentlichten Debüt “Supernatural Showdown” setzten sich die Holländer THE NEW SHINING mit viel Professionalität von ihrer Demo-Konkurrenz ab. Mit „Hedges Against The Night“ scheint es das Trio nun richtig wissen zu wollen, denn nach Oscar Hollemann (arbeitete schon für Within Temptation), der den Mix des Debüts erledigte, schnappte man sich nun Erwin Musper (bekannt durch seine Arbeit mit den Scorpions, Anouk, Bon Jovi und Def Leppard) für die Produktion und den Mix. Erwartungsgemäß brillant klingen die zehn neuen Songs, die sich musikalisch irgendwo zwischen Three Doors Down, U2 und The Cult abspielen. Die Stärke der Band liegt im melodischen Bombast (des fast schon zu sauber polierten Sounds) und emotionalen Gesang. Mit dem coolen Opener ´Shadowcast´ und ´God Only Knows´ haben die Jungs zudem zwei kleine Hits am Start. Infos auf: www.myspace.com/thenewshining.

THE NEW SHINING - SHADOWCAST

Eerste single van het tweede album van dit Nederlandse trio dat we nu toch rustig kunnen omarmen als Serious Talent. Uniek in zijn soort want zo'n heavy rockband kennen wij helemaal niet in Nederland. Nax (Xander Stok) is echt zo'n bewegende meeslepende frontman en zijn broer Vincent ramt met zijn stok op de drums alsof ze stuk moeten en R (Arjan Nijman) gaat helemaal in z'n ding op. Echt lekker. Lekker echt.

THE NEW SHINING - 'HEDGES AGAINST THE NIGHT'

Ik ben iemand van uitersten. Ik kan diep in de put zitten, maar daar staat volgens mij tegenover dat ik van de hoogtepunten in mijn leven des te meer kan genieten. Mijn beeld van een akelig leven is voor velen waarschijnlijk niet alleen de realiteit, maar ze zijn er dik tevreden mee ook. De hele week hard werken, 's avonds tv kijken, op zaterdag de auto wassen, boodschappen en de kids naar sporten, op zondag op familiebezoek. En als je daar blij mee bent is daar niets mis mee. Mijn dieptepunten waren ook bepaald geen pretje, en toch zou ik niet willen ruilen. Voor muziek geldt hetzelfde: muziek als behang werkt bij mij niet, het moet me iets doen, anders vind ik het al snel ergerlijk. The New Shining lijkt geen middenweg te kiezen, getuige de recensent die ze op hun site citeren: 'The New Shining sound like the Foo Fighter’s and U2’s high-strung little brother.' Giel Beelen prijst ze aan, de plaat staat in de album top-100, kortom het gaat deze jongens voor de wind. En ja, individuele songs klinken heel lekker, niet in het minst door de productie van niemand minder dan Erwin Musper, die werkte met bijvoorbeeld Anouk en Van Halen. Maar als ik het hele album beluister, krijg ik meer en meer het gevoel dat dit een zaterdags-de-auto-wassen-bandje is. "How Does It Feel" klinkt als een klok, maar feitelijk is het gitaarwerk hier en elders een simpel riedeltje met bakken effect à la The Edge of een doedelzak-op-gitaar zoals Big Country dat ooit deed. Waar nummers afwijken, is het een Foo Fighters B-kantje. Ja, het geluid is fantastisch, zanger Nax kan zo in een Nickelback-achtig Amerikaans bandje instappen, maar na drie nummers is het truukje uitgewerkt en blijft er iets over waar 'hitgevoeligheid' bij elk nummer in hoofdletters bovenaan stond. En daarmee maak je singles, maar geen album dat beklijft.

THE NEW SHINING - 'SHADOWCAST'

Deze Nederlandse band timmert al enkele jaren aan de weg, dit niet zonder succes. The New Shining is een veelgevraagde band bij festivals en wordt ook in het buitenland zeer gewaardeerd. In 2008 is de band zelfs genomineerd geweest voor de Best Song Award van het Amerikaanse Alternative Addiction met het nummer “Red Eyes”. Echter tot een definitieve doorbraak heeft dit nog niet geleid. Anno 2009 staan ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en staat het nieuwe album Hedges Against The Night inmiddels in de album top 100. De eerste single is een lekker in het oor liggend nummer met veel gitaarwerk. Die nieuwste single heet “Shadowcast”.

The New Shining - Shadowcast Release: 14 september 2009 ()

THE NEW SHINING - 'HEDGES AGAINST THE NIGHT'

Wie alleen de oren laat oordelen stelt waarschijnlijk vast dat dit een Amerikaanse band is. Want zo klinkt het Nederlandse The New Shining, dat hier tien compacte rocksongs met kop en staart presenteert. De sound van dit trio refereert aan powerrockbands als Hoobastank, Three Doors Down, Matchbox Twenty en Nickelback, maar dan met meer (oprechte) emotie. Dat is deels te danken aan de geest van U2’s The Edge, die in de sterk galmende gitaarpartijen ronddoolt. Het is geen doorsnee Aardschok-materiaal, want daarvoor is het te gepolijst, maar desalniettemin is dit een frisse en geïnspireerde release. De meeste nummers openen met een energieke riff, gevolgd door melancholiek aandoende coupletten, wat uiteindelijk uitmondt in een bombastisch, meezingbaar refrein. Een nummer als „God Only Knows” zou zo tot radiohit kunnen uitgroeien, het zou zelfs vreemd zijn mocht dat níet gebeuren. The New Shinings sound leent zich perfect voor het grote publiek, de nummers klinken stuk voor stuk pompeus, maar dat mag geen wonder heten: onze overzeese man, Erwin Musper, heeft de plaat een stadionbreed geluid meegegeven, dat doet denken aan de laatste Kings Of Leon-plaat. Puike release van eigen bodem.

Lees verder

THE NEW SHINING - 'HEDGES AGAINST THE NIGHT'

Sinds het verschijnen van hun debuutalbum 'Supernatural Showdown' is alles voor de band in een grote stroomversnelling gegaan. De Ridderkerks/Rotterdamse formatie The New Shining ontving lovende recensies en dat leverde de band de nodige naamsbekendheid op. Het trio timmert hard aan de weg; het bereiken van de Finale van de Grote Prijs, promotie door 3FM en toeren met Golden Earring blijken drie overduidelijke voorbeelden hiervan. Laatstgenoemde presteerde het om in de Verenigde Staten naamsbekendheid te creëren en wie weet zit er voor The New Shining ook wel wat meer in?

Lees verder

POPRONDE 2009

ALLE FINALISTEN VAN DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND BEKEND

Lees verder

NIEUWE VIDEO: THE NEW SHINING – SHADOWCAST

ShadowCast is de eerste single van het tweede The New Shining-album (tegenwoordig zonder verwarrende haakjes). De songtekst is met regels als ‘when despair starts to grow / and the smell of blood is all you know‘ weer behoorlijk duister, maar wat deze videoclip vooral overbrengt is het enorme plezier waarmee de jongens muziek maken.

Lees verder

POPRONDE GROOTSCHALIG EXTRAVAGANZA VOOR HET HELE GEZIN

(...)

The New Shining heeft eerder op de avond het voorprogramma verzorgd van The Golden Earring en staat nu in een hoekje in de Opera z’n ding te doen. Toch zetten ze een goede performance neer met een intensiteit die raakt. Het is er ook wel de muziek naar, maar het is de beleving van de band zelf die het hem doet. Ook The New Shining maakt gebruik van een laptop. Dit maakt sfeer en geeft de muzikanten juist extra ruimte. Het valt op dat ze het U2-geluid van hun eerste album nu wat hebben losgelaten en meer zichzelf geworden zijn. Het smaakt in elk geval naar meer.

Aviom A-16II Personal Mixer System At The Bamboo Room Studio For Custom Monitor Mixes

After decades of watching clients struggle with headphone cue mixes, Engineer/Producer Erwin Musper decided it was time for a different approach.

Lees verder

'Rotterdamse Kane' trekt naar Amerika

ONGELOOFLIJK ROCKENDE AFSLUITER V/H AMERICANA FESTIVAL

The [New] Shining was afgelopen zaterdag de hekkensluiter van het Americana Festival in LCC Larenkamp aan de Slinge te Rotterdam. Bij aankomst was ik redelijk verrast door het feit dat ik een parkeerplekje direct voor de deur vond. Dat bleek uiteindelijk tekenend voor de drukte die avond. Bij binnenkomst was de band Cosmic Carnaval bezig met hen soundcheck, enkele mensen stonden aan de bar. Verder stonden er groepjes tafels met stoelen voor het podium, waar men gezellig wat kletste. Met dit beeld voor ogen, kon ik me geen voorstelling maken hoe The [New] Shining hier later die avond kon 'rocken'.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Bevor sich THE (NEW) SHINING 2006 gründeten, waren die Musiker bereits in anderen Formationen aktiv. Die gesammelte Erfahrung ist im professionellen Debüt des Trios deutlich zu hören. Bei "Supernatural Showdown" treffen moderner, emotionaler Rock, Alternative Pop und traditionelle Classic-Rock-Elemente aufeinander. Die hitverdächtige erste Single ´Temptation´ klingt wie eine Mischung aus Keane und U2. Im weiteren Verlauf des Longplayers machen sich Referenzen zu Muse, The Cult und Coldplay bemerkbar. Sogar vor Nine Inch Nails ziehen die Holländer mit einem netten Cover von ´Hurt´ ihren Hut. Melancholie und Aggression halten sich im Songwriting die Waage, obwohl es gegen Ende der Platte härter zugeht als am Anfang. Für einen soliden Mix der starken Melodien, knackigen Riffs und mitreißenden Vocals sorgte Oscar Hollemann (Within Temptation).

Hört euch auf: www.myspace.com/thenewshining mal die Single ´Temptation´ an.

Nieuwe Videoclip : The [New] Shining - Temptation

De Nederlandse rockformatie The [New] Shining laat nog's van zich horen; en hoe ... Hun nieuwste "Temptation" blaast je eenvoudigweg van je sokken. Snoeiharde gitaarrifs, een lekkere ritme én een bijwijlen simpelweg brullende lead-singer. Meer hoef je niet om je dag goed in te zetten ... Vanzelfsprekend, bij "Read More"!!!

THE [NEW] SHINING Live @ BREDA BARST

Muziek: Toegankelijke, melodieuze rock die best in de jaren negentig gemaakt kan zijn. Rock met emotie, de power van The [NEW] Shining combineert prima met het gevoel wat ze in hun liedjes weten te weerleggen.

Lees verder

NIEUWE VIDEO: THE NEW SHINING - RED EYES

The [New] Shining is terug met een nieuwe single en alweer een bijzondere videoclip. Deze keer vlogen de mannen naar Amerika om aldaar een sfeervolle animatievideo te laten maken door studio Free Radical. De hoofdrolspeler (die trouwens verdacht veel wegheeft van zanger Nax) moet naar de andere kant van de wereld om daar iets belangrijks te doen. Natuurlijk zou hij zijn vriendin liever niet achterlaten maar hij heeft geen keus. Hij wil niet, maar hij moet.

Lees verder

THE NEW SHINING - RED EYES

Niet veel Nederlandse rockbands weten echt door te breken. Natuurlijk, we hebben Kane en Within Temptation, maar verder is er nog een zee van ruimte voor nieuwe bandjes. The [New] Shining weet die ruimte goed te benutten. Zelf omschrijven ze zich als heavy rockband, maar na het horen van de single "Red Eyes" merk je dat de muziek die ze maken erg goed toegankelijk is voor het grote publiek.

Lees verder

SINGLE VAN DE WEEK: THE NEW SHINING - RED EYES

Met de vakantie zijn we er even uit geweest, maar vanaf nu vind je op AppleNieuws.nl opnieuw iedere week de aankondiging van de Single van de Week. Deze week gaat het om Red Eyes van The [New] Shining uit het album Supernatural Showdown.

Lees verder

THE [NEW] SHINING HOPING MOMENTUM WILL CARRY TO US

Netherlands based rock band The [New] Shining have been enjoying great success through much of Europe since releasing their debut album “Supernatural Showdown” in April, now they are preparing for a promotional push in the US, and if their success on the Alternative Addiction Top 20 chart is any indication, they’ve much success to come.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Two things puzzle me about The [New] Shining. First of all, how can they possibly be this good on their debut album, and second of all, how are they from Holland? But don't you worry, I'm going to be discussing both of those during the course of the review of "Supernatural Showdown", an album that has taken me long to review because I wanted to be really sure before rating it high.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Het heeft even geduurd, maar nu ziet het debuut van The [New] Shining toch eindelijk het levenslicht. Na eindeloos getouwtrek met labels heeft Flow Records de eer gekregen en ligt deze plaat nu in de winkels.

Lees verder

THE NEW SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Kleine bands die een goed geluid neerzetten, kunnen ondanks hun omvang overkomen als een grote band. The [New] Shining uit Nederland is slechts een driemanformatie, maar klinkt alsof ze met minimaal vijf man zijn. Zoals een feniks uit de vlammen herrijst, zo is het drietal ontsproten uit de as van Lost Serenity, Chain en Dinos4Dinner. Waarschijnlijk dat “new” daarom ook tussen haakjes staat. Ze zijn terug om hun muziekvisie te laten schijnen over de luisteraars.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

The (New) Shining originates from former 5 piece bands Lost Serenity (96-99), Chain (00-01) and the 4 piece band Dinos4Dinner (02-06).

Lees verder

HE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Na jaren van wisselende samenstellingen en voortkomend uit andere bands, ziet The [New] Shining in de zomer van 2006 het levenslicht. Het trio Xander 'Nax' Stok (zang, lead gitaar), Vincent 'Vince' Stok (drums) en Arjan 'R' Nijman (2e zang, basgitaar) maken wat zijzelf noemen heavy rock, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Nickelback. Direct duikt het trio de studio in en neemt daar hun debuutalbum 'Supernatural Showdown' op. Het album wordt begin 2007 gemixt door niemand minder dan Oscar Holleman (onder meer Within Temptation, Nailpin en Heideroosjes) en het artwork is van de Amerikaanse kunstenaar Perry Kroll. In januari 2008 wordt een platendeal met Flow Records getekend en White Mountain (Moke, Kraak & Smaak) neemt het managementgedeelte voor hun rekening.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

The (New) Shining is een nieuwe naam in het Nederlandse rockwereldje maar de drie bandleden spelen al meer dan tien jaar met elkaar samen. De leden probeerden het eerst onder verschillende namen als vijf- en viermansformatie. Na het vertrek van hun laatste leadzanger besloot gitarist Nax (Xander Stok) de vocalen voor zijn rekening te nemen. Luisterend naar Supernatural Showdown is dat geen verkeerde beslissing geweest. The New Shining speelt stevige Amerikaans klinkende rock vol meebrulbare refreinen en pakkende hooks. De prima opener Temptation kreeg al airplay op 3FM en de videoclip dook op bij MTV en TMF.

Lees verder

THE NEW SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

The New Shining - Supernatural showdown (Flow) 4,5 out of 5
I totally surrender when I hear a band that has elements of both 80´s hard rock and modern rock in their sound just like this power trio from Holland. This is exactly what I have been waiting for, huge sounding guitars and melodic vocals with strong choruses. Their debut was produced by Oscar Holleman (Within Temptation) and it sounds like a million bucks, let me tell you. Big rock for big arenas and another contender for my top album list of 2008.

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van The [New] Shining had gehoord. Maar ik luister dan ook vrijwel nooit naar de radio. Als ik dat wel had gedaan, had ik bijvoorbeeld kunnen weten dat deze band al een bescheiden hitje heeft gehad, met single "Temptation". Dat ze uit Ridderkerk komen. Offeh, dat ze met de clip voor "Temptation" behoorlijk wat aandacht hebben getrokken, omdat hij gefilmd is met de Red Cam, een zeer vooruitstrevende techniek waarmee compleet digitaal in een enorm hoge resolutie gefilmd kan worden.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Nederlandse bandjes schieten als paddestoelen uit de grond en de volgende band die mijn aandacht vraagt is The [New] Shining. The band bestaat uit drie leden die eerder op de ledenlijst stonden van achtereenvolgens Lost Serenity, Chain en Dinos4Dinner. Nadat uit de laatste band in 2006 één van de gitaristen zijn biezen pakte werd besloten de naam te veranderen in The [New] Shining en met zijn drieën verder te gaan. De band bestaat uit zanger/gitarist Xander Stok, drummer Vincent Stok en bassist Arjan Nijman. Na de naamsverandering begon men met de opnamen van dit debuut met als titel Supernatural Showdown.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Nederlandse bandjes schieten als paddestoelen uit de grond en de volgende band die mijn aandacht vraagt is The [New] Shining. The band bestaat uit drie leden die eerder op de ledenlijst stonden van achtereenvolgens Lost Serenity, Chain en Dinos4Dinner. Nadat uit de laatste band in 2006 één van de gitaristen zijn biezen pakte werd besloten de naam te veranderen in The [New] Shining en met zijn drieën verder te gaan. De band bestaat uit zanger/gitarist Xander Stok, drummer Vincent Stok en bassist Arjan Nijman. Na de naamsverandering begon men met de opnamen van dit debuut met als titel Supernatural Showdown.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

NIEUWE SINGLE 'TEMPTATION' & VIDEOCLIP VAN THE [NEW] SHINING

Met trots presenteren we jullie onze nieuwe single 'Temptation' en de daarbij horende gloednieuwe 'Temptation' videoclip! Klik op radio538 om 'Temptation' nu te downloaden of ga naar 'Music' op www.thenewshining.com voor één van de andere 7 linken om Temptation te kunnen downloaden (I-Tunes link volgt snel btw).

Lees verder

THE [NEW] SHINING RELEASE PARTY IN BIBELOT

Woensdag 16 april was Bibelot van The [New] Shining! Tijdens de wervelende show die de driemansformatie afgelopen woensdag in Bibelot neerzette ter ere van het verschijnen van hun debuut cd, heeft de band bewezen dat ze klaar zijn voor het grote werk.

Lees verder

NIEUWE VIDEO: THE [NEW] SHINING - TEMPTATION

Nieuwe muziek uit Nederland! En het rockt! In de videoclip is The [New] Shining terechtgekomen in een fabriek waar een professor bezig is de ultieme droomvrouw te creëren. Terwijl Dr. Frankenstein nog onweer gebruikte om zijn monster tot leven te wekken, besluit deze professor gebruik te maken van de rauwe oerkracht van muziek.

Lees verder

THE [NEW] SHINING - TEMPTATION

Goede plaat uit maart 2008 van de Ridderkerkse Heavy Rock Band "The [New] Shining" afkomstig van hun debuut cd "Supernatural Showdown" die 18 april 2008 officieel in de schappen ligt !!! Op woensdagavond 16 april is er overigens in "Bibelot" te Dordrecht een CD Release Party van het album !!! De mooi opgenomen videoclip verdiend overigens 1 ster extra !!! Van deze heren zullen we in de toekomst vast meer vernemen?!!!

Lees verder

THE [NEW] SHINING - TEMPTATION & RED EYES

From The Netherlands comes the passion-filled rock of The [New] Shining. With vocals that can be described as nothing short of soaring, this trio has the voice and the musicianship to carry themselves to the top of the Dutch charts and even further. Check out Red Eyes and the new single Temptation.

THE [NEW] SHINING - TEMPTATION

Goede plaat uit maart 2008 van de Ridderkerkse Heavy Rock Band "The [New] Shining" afkomstig van hun debuut cd "Supernatural Showdown" die 18 april 2008 officieel in de schappen ligt !!! Op woensdagavond 16 april is er overigens in "Bibelot" te Dordrecht een CD Release Party van het album !!! De mooi opgenomen videoclip verdiend overigens 1 ster extra !!! Van deze heren zullen we in de toekomst vast meer vernemen?!!!

Lees verder