ALBUM WAKE UP YOUR DREAMS (2013)

Het album "WAKE UP YOUR DREAMS" kwam uit in 2013 en kreeg lovende recencies.

NU.nl: "Nu Kane er een jaar tussenuit gaat en Anouk de gitaarmuziek voorgoed de rug lijkt te hebben toegekeerd, is het tijd voor een frisse wind door de nederrock. Wie weet kan The New Shining uit Rotterdam ervoor zorgen met het vierde album Wake Up Your Dreams."

De mix van akoestische liedjes en stevige rock bleek na zes jaar zwoegen aan te slaan en de balans tussen beide uitersten wordt ditmaal vervolmaakt. The New Shining vindt met uiterst gangbare liedjes een midden tussen de pophits van Train, de arenarock van Nickelback en het gevoelige solorepertoire van Eddie Vedder."

Maxazine:"'Wake Up Your Dreams' barst van de levenslust."

Guitarist:"De plaat is opvallend gevarieerd, de productie sprankelend en met ijzersterke pop/rocknummers als Tonight, We Are The Ones, Out Of My Hands en Devil On My Tail zit het met het songmateriaal ook goed. De tijd lijkt rijp voor een doorbraak buiten de landsgrenzen."

Written in Music:"The New Shining draagt zijn muziek op een Amerikaanse manier uit en zou goed passen in een rijtje bands bestaande uit bands als Nickelback, The Killers en The Script. Deze band bestaat uit goede muzikanten die goede liedjes maken, dus het zou terecht zijn als The New Shining echt goed doorbreekt."

MusicFrom:"De stijgende lijn die The New Shining eigenlijk al sinds het debuutalbum 'Supernatural Showdown' heeft ingezet, lijkt met 'Wake Up Your Dreams' een voorlopig hoogtepunt te hebben bereikt. Het moet wel erg raar lopen wil de band met dit album niet definitief doorbreken."

Revolver's Lust For Life:"Het is een optimisme dat zijn weg heeft gevonden naar opnieuw erg mooie liedjes (..) Alles klopt gewoon"

Blues Magazine:"Een evenwichtig en sterk album geworden waarop Nax zijn gevoelens in prachtige melodieën tot uitdrukking laat komen (..) De nummers zijn afwisselend akoestisch van aard, dan weer hebben ze een powerrock uitstraling maar nooit wordt het bombastisch of overdonderend. Het blijft altijd ingetogen. Mede hierdoor zijn de prachtige teksten goed te volgen. Hoogtepunten zijn 'Devil On My Tail', 'Is This How It Ends', 'Tonight' en het prachtige 'Will You Stay A Little Longer'."

Daniel Dekker/Radio 2 (CD v/d Week): "Super coole tracks, heel goed sfeertje en mooie productie. The New Shining is de grootste belofte op dit moment!"

MusicMaker: "Dit is muziek voor de massa die op de radio gedraaid moet worden en hordes meisjes dient aan te spreken!"

 

Lyrics

01. Run Baby Run
02. We Are The Ones
03. Devil On My Tail
04. Where Do I Stand
05. Wake Up Your Dreams
06. Meant To Be One
07. Is This How It Ends
08. Do The Right Thing
09. Tonight
10. Will You Stay A Little Longer
11. Out Of My Hands
12. Words Right Out Of My Mouth